Macbook MSoffice-magazine

Waarom geen gewone computer?

Als je games wilt spelen op een computer moet je op veel verschillende dingen letten zodat het allemaal vloeiend verloopt. Het laatste wat je wilt is dat het niet lekker speelt en alles hapert. Het belangrijkste onderdeel van een gaming computer is een videokaart. Een videokaart zorgt voor goede beelden tijdens een game door middel van frames per seconde. Een ander belangrijk onderdeel van een gaming computer is een processor. Deze zorgt voor een goede grafische werking van de spellen die je wilt spelen. De laatste 2 belangrijke onderdelen van een gaming computer zijn het werkgeheugen en de harde schijf. Het werkgeheugen slaat telkens dingen op als je computer gegevens verwerkt. Dit zorgt ervoor dat deze opgeslagen zaken in een later stadium makkelijk opgehaald kunnen worden. De harde schijf zorgt voor snellere laadtijden. Zodat alles snel en soepel verloopt.  Ook het opstarten van je gaming computer gaat sneller. Al deze onderdelen moeten aan bepaalde specificaties voldoen om zo een goede gaming computer in elkaar te zetten. Gewone computers hebben deze competenties niet en daardoor is het ook niet handig om op een normale computer echte games, zoals Minecraft, goed te kunnen spelen.

Houdt er wel rekening mee dat je niet een goede processor kunt halen en iets minder goede videokaart. Alles moet goed met elkaar samenlopen, anders gaan onderdelen elkaar tegenhouden. Als je processor prima is, maar je videokaart niet dan houdt je videokaart de processor tegen.

Gaming PC bouwen of kopen?

Je kunt een gaming computer kant en klaar kopen, maar ook vanaf het begin bouwen. Een kant en klare computer kun je kopen door uit te zoeken welke games jij wilt spelen en welke computer hier voor geschikt is. De meeste sites hebben hier een goede optie voor en kun je ook meteen vergelijken. Toch is een gaming computer zelf bouwen altijd beter. Hier kun je precies maken wat jij wilt. Welke onderdelen moeten erin en hoe goed moeten deze zijn? Dat kun je dan allemaal zelf bepalen

Terug naar Games