Macbook MSoffice-magazine

Functies OneDrive

OneDrive kan voor meerdere functies gebruikt worden. De bekendste functie is het gebruiken van de clouddienst van Microsoft, maar er is nog meer mogelijk. Zo heb je de mogelijkheid om online je bestanden te bewerken, samen op afstand in hetzelfde document werken, naast tekstdocumenten ook muziek en foto’s opslaan of natuurlijk gebruiken als een online back-up van al je belangrijke bestanden. Al deze andere functies zijn mogelijk door de clouddienst dat aangeboden wordt en dit is en blijft natuurlijk de functie waar het meest op gefocust wordt.

Zo hebben gebruikers van OneNote toegang tot 5GB gratis opslagruimte en worden er hierna uitbreidingen aangeboden. Zo kan je het pakket uitbreiden met 100GB voor 2 EUR per maand, 1TB voor 7 EUR per maand en met 6TB voor 10 EUR per maand. 

Apparaten

Het maakt niet uit op wat voor apparaat of op met welk besturingssysteem je werkt, het enige wat je nodig hebt is een werkende internetverbinding en een internetbrowser. Zo kan jij ten alle tijden bij jouw bestanden en kunnen deze bestanden ook goed verstuurd of ontvangen worden wanneer er een kruising tussen twee besturingssystemen plaats vindt. OneDrive komt standaard mee met Windows-10. Ook bestanden die op bijvoorbeeld op een telefoon worden opgeslagen zijn via de computer of tablet toegankelijk. 

Terug naar Windows