Macbook MSoffice-magazine
Wat is cloud werken?

Deze zogenaamde cloudserver is in feite een server die verbonden staat met het internet, ‘de cloud’ is eigenlijk een metafoor voor het internet. Doordat meerdere gebruikers in verbinding staan met de dezelfde server wordt het mogelijk om gezamenlijk aan documenten te werken, gegevens gecentraliseerd op te slaan en alle data vanaf verschillende locaties en apparaten te benaderen. Het werken in de cloud met verschillende gegevens, en vanaf diverse typen apparaten. Bijkomend voordeel van het werken vanuit éénzelfde bron (de cloud) is dat je op verschillende werkstations in dezelfde bestandsversie kunt werken, en zelfs op je tablet kunt verder werken waar je op je desktop was gebleven

Cloud VPS

Een veel gehoorde term tegenwoordig is; Cloud VPS. VPS staat voor;Virtual Private Server. Een cloud VPS is een virtuele server die draait op een fysieke server, dat wil zeggen; één serverkast; maar meerdere virtuele servers, gehost vanuit één fysieke server.

Een fysieke server hosts meerdere cloud VPS

Het grote voordeel van het gebruik van cloud VPS binnen ondernemingen is kostenbesparing. Door extern een VPS-server te huren kan er een grote besparing op aanschaf- en onderhoudskosten worden gerealiseerd. Tevens is er bij het huren van een extern VPS snel in capaciteit te schakelen, waardoor onder- en overcapaciteit kunnen worden voorkomen.

Terug naar Zakelijk