Macbook MSoffice-magazine

Wat is er nieuw?

Windows 8 heeft er voor gezorgd dat er veel alarmbellen gingen rinkelen bij Microsoft. Doordat er verschillende functies veranderd waren en daarnaast ook de interface en het startmenu, zijn er veel klachten binnengekomen. Het startmenu hebben zijn toen der tijd al opgelost tijdens de Windows 8.1 update. Microsoft heeft na de tegenslag van Windows 8, Windows 10 uitgebracht waar bijvoorbeeld het startmenu weer terug is zoals het in Windows 7 ook bruikbaar was. Zo heb je bij Windows 10 zelfs de mogelijkheid om het startmenu nog persoonlijker te maken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de grote van het menu aan te passen naar het gewenste formaat. 

Microsoft Edge

Naast de interface zijn er ook nog andere aanpassingen, zo is er bijvoorbeeld vanaf Windows 10 een nieuwe internetbrowser genaamd Microsoft Edge en is er een persoonlijke assistent Cortana. Er wordt gespeculeerd dat Cortana volledig met spraak bestuurbaar zal zijn in de nabije toekomst.

Overige

Daarnaast zijn er enorm veel kleine aanpassingen gemaakt die het gebruiken van Windows nog net wat gemakkelijk maken dan de voorgangers van Windows 10 en concurrenten. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het naar links of rechts slepen van één venster. Het venster neemt dan automatisch de grote aan van de helft van het scherm en laat je dan kiezen uit de resterende vensters om de andere helft te vullen. 

Terug naar Windows