Macbook MSoffice-magazine

Opkomst

In het jaar 1985 werd de eerste variant van het besturingssysteem gelanceerd, namelijk de Windows 1.0. Op Windows 1.0 stonden er enkele functionaliteiten op zoals het gebruik kunnen maken van een rekenmachine, Paint en Writer, een kalender en het kladblok. 

Windows is na de lancering nog hard aan de slag gegaan en bracht in 1995 ‘Windows 95’ en in 1998 ‘Windows 98’ uit. Deze jaren werden iconische jaren voor Windows en de herinneringen van deze jaren worden door vele bewaard. De komst heeft namelijk voor grote verandering gezorgd op zowel de consumenten als op de zakelijke markt. Zo was de computer met een gebruikersvriendelijke interface ineens betaalbaar voor de reguliere gebruiker. Hierna volgden de versies Windows Xp, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en als meest recente is Windows 10 in 2015 uitgebracht. 

Vandaag de dag

Windows 10 wordt wereldwijd nog het meest gebruikt met daarop volgend de Windows 7 en daarna Windows 8.1. Windows 10 heeft maar liefst 35% van de wereldwijde gebruikers. Bent u benieuwd naar wat het besturingssysteem Windows 10 zo bijzonder maakt? Dan raden wij je aan om onze blog ‘Windows 10’ door te lezen!

 

Windows 10 11-08-2020 Windows 10 draagt een enorme verantwoordelijkheid, dit komt doordat de voorgaande besturingssystemen Windows XP, Windows Vista en Windows 7+8 nog steeds gebruik worden. Windows 10 is zo door Microsoft ontworpen met de gedachte dat dit het complet...
Boekhouden in Excel 01-01-1970 Veel startende ondernemers willen graag besparen op kosten en zelf de basis van het ondernemen zelf leren. Correct boekhouden is een onderdeel van iedere onderneming en een gratis programma zoals Excel kan je hier enorm mee helpen. Wil jij eenvou...