Macbook MSoffice-magazine

De opvolger: Xbox 360

In 2005 kwam er een nieuwe Xbox op de markt, namelijk de Xbox 360. Dit was de opvolger van de Xbox. Wat Microsoft slim deed met de Xbox 360, was om deze veel eerder op de markt te brengen dan de concurrenten hun consoles op de markt brachten. Zo was de Xbox 360 er veel eerder dan de Playstation 3, waardoor ze ongeveer een jaar tijd amper de concurrentie hoefde aan te gaan. Xbox live werd toegevoegd op de Xbox 360. Door de jaren heen kwamen er nieuwere versies van de Xbox 360 en uiteindelijk maakte zij gebruik van een nieuw apparaat, namelijk Xbox Kinect. Dit was een apart apparaat wat je bij je Xbox kon kopen. Dit apparaat had de functie om bewegingen en stemmen te detecteren.

Xbox One

Eind 2013 kwam de opvolger van de Xbox 360: De Xbox One. Deze Xbox maakt een stuk minder geluid en is hittebestendig. Ook heeft het een ander dashboard gekregen met een toevoeging van een bepaald aantal handige functies en programma’s. Je kunt programma’s als Netflix, verschillende internetbrowsers, Skype, Twitch enzovoort makkelijk gebruiken via je Xbox One. Ook is het mogelijk om je scherm in tweeën te splitsen. Hierdoor is het mogelijk om 2 verschillende dingen tegelijk te doen. Later verschenen er nog nieuwe series van de Xbox One, namelijk Xbox One S en Xbox One X. Deze hebben betere functies, beeld enzovoort dan de eerste Xbox One. Een voorbeeld is dat je op de latere versies 4K Blu-ray-discs kan afspelen.

De nieuwste Xbox

Eind 2020 zijn daar is daar dan de langverwachte nieuwe versie van de Xbox. Het gaat hier om 2 verschillende versies. De Xbox Series X en de Xbox Series S. Dit zijn allebei next-gen consoles. De snelheid is een punt wat verbeterd is. De laadtijen zijn veel korter. Zo start je spellen nog sneller op. Daarnaast kun je nu ook talloze games spelen van eerdere generaties van de Xbox. Naast de snelheid zijn ook de graphics, reactiesnelheid en framerates verbeterd. Door middel van Smart Delivery koop je in een keer een ondersteunde game. Een handige functie van Smart Delivery is dat je altijd over de beste versie beschikt van de game. Bij de Xbox Series X wordt gebruik gemaakt van een SSD-opslag. Deze heeft niet alleen het voordeel dat laadtijden worden gereduceerd, maar nog een ander groot voordeel. Je kunt vanaf nu games pauzeren en een andere game starten. Mocht je dan terug willen gaan naar de eerste game dan kun je daar gelijk verder. Aan de controller van de nieuwe Xbox is niet veel veranderd.

Terug naar Games